Milli Mücadeleye Haymana’dan Müftü Ahmet Vehbi Bey önderliğinde katılan Rıza Tevfik Efendi Haymana yakınlarına kadar yaklaşan Sakarya Muharebeleri sırasında çıkan arbede de gözlüğünü kırar. Ankara’ya giderek gözlüğünü yaptırmak ister ancak gözlükçü bulamaz.
Ankara'da gözlüğünü yaptıracak gözlükçü bulamayan Tevfik Rıza Efendi Haymana'da yapmış olduğu tahıl tüccarlığını bırakarak 29 Ekim 1923 de ilan edilecek Cumhuriyet'den bir kaç ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi eski binasının bulunduğu Ulus semtinde Ankara’nın ilk Gözlükçü Dükkanını açar. Tevfik Rıza Efendi böylece dört kuşaktır sürdürdüğümüz aile mesleğimize birinci kuşak olarak adım atmış olur.
Başkent ilan edilmesinin üzerinden henüz iki sene geçmiş olan ancak Başkent olmanın verdiği avantajla hızla gelişen Ankara'da gözlükçülük ve saatçilik mesleğini icra eden Rıza Tevfik efendi mesleği sayesinde Devlet Erkanı ve şehrin önde gelenleriyle iyi ilişkiler kurar ve şehrin tanınmış simalarından birisi haline gelir.
21 Haziran 1934'te Soyadı Kanunu çıkarılır. Soyadı Kanunu çıktığında Ankara Bankalar Caddesindeki dükkanında on bir seneyi aşkın süredir gözlükçülük yapan Tevfik Rıza Efendi artık herkes tarafından bilinen bir lakap haline gelmiş olan mesleğini kendine soyadı olarak seçer ve "Gözlükçü" soyadını alır.
Rıza Tevfik Gözlükçü genel nüfus içinde okur yazarlık oranının sadece %20'ler civarında olduğuna bakmadan henüz yasal bir düzenlemesi olmayan meslekte kendisine yakıştırdığı Fenni Gözlükçü unvanıyla gazetelere ilan vererek müessesesinin Ankara ve gazetelerin dağıtımının yapıldığı diğer şehirlerde tanınmasını sağlar.
25 Mart 1939'da Başvekil Dr. Refik Saydam tarafından Gözlükçülük Hakkında Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisine arz edilir. Kanun Teklifinin Meclise arz edilmesinden beş ay sonra 1 Eylül 1939'da İkinci Dünya Savaşı başlar. Tüm hızıyla süren savaşa rağmen teklif çeşitli Bakanlıklardan gelen görüşler doğrultusunda tadil edilir ve bir yıl dokuz ay sonra 30 Aralık 1940 da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 3958 sayılı Gözlükçülük Hakkında Kanun olarak kabul edilir.
Rıza Tevfik Gözlükçü 3958 sayılı Gözlükçülük Hakkındaki Kanun ile artık yasal bir düzenlemeye kavuşmuş olan meslekte Fenni Gözlükçü unvanını kullanabilmek için kanuna konulmuş müktesep haklardan yararlanır ve Türkiye Cumhuriyeti Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti tarafından verilen ilk Gözlükçülük Ruhsatnamelerinden birisini 11 Eylül 1941 tarihinde aile mesleğimizin birinci kuşak temsilcisi olarak alır.
Rıza Tevfik Gözlükçü’nün oğlu Hazım Rıza Gözlükçü İkinci Dünya Savaşının bitmesinden bir yıl önce Ankara Hukuk Fakültesini bitirir. Hukuk alanında hiç faaliyet göstermeden aynı yıl babasının mesleğini devam ettirmek için babasının yanında çalışmaya başlar.
Akademik mesleki eğitim veren bir kurum olmadığı için babasının yanında çırak, kalfa, usta ilişkisi içinde çalışarak gözlükçülük mesleğini öğrenen Hazım Rıza Gözlükçü Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti'nin açmış olduğu kurslara devam ederek 3 Aralık 1951'de Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti'nden aile mesleğimizin ikinci kuşak temsilcisi olarak Gözlükçülük Ruhsatnamesini alır.
1 Ocak 1953'de Hazım Rıza Gözlükçü babası Rıza Tevfik Gözlükçü'den Ankara Ulus Semti Bankalar Caddesindeki dükkanı 45.000 TL bedelle satın alır.
Hazım Rıza Gözlükçü babasından devir aldığı Bankalar Caddesindeki dükkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi eski binasının karşısında Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve o dönemin simge yapılarından birisi olan Ulus İş Hanında üç katlı bir mağazaya taşır.
Hazım Rıza Gözlükçü'nün oğlu Cafer Rıza Gözlükçü Lise eğitimini tamamladıktan sonra Gözlükçülüğü çırak, kalfa, usta ilişkisi içinde öğrenmek için babasının mağazasında çalışmaya başlar. Hem çalışıp hem de okuyarak Ankara Ticari İlimler Akademisi Bankacılık Yüksek Okulunu Lisans seviyesinde bitirir.
Cafer Rıza Gözlükçü Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının açmış olduğu kurslara devam ederek 13 Mayıs 1976'da Sağlık Ve Sosyal Yardım Bakanlığı'ndan aile mesleğimizin üçüncü kuşak temsilcisi olarak Gözlükçülük Ruhsatnamesini alır.
16 Nisan 1982 da Gözlükçü Ailesi tarafından o zamanlar dünya pazarlarında yeni yaygınlaşmaya başlayan organik camların ithalatını ve dağıtımını yapmak için Ankara’da Gözsan Gözlük Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurulur.
Gözsan Gözlük Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kendi markası Optilens ile İstanbul Tepebaşı Odakule binasında yapılan Türkiyenin ilk Optik Fuarına katılır ve tanıtımını yaptığı oftalmik optik ve optik organik gözlük camlarıyla büyük ilgi görür.
Gözsan Türkiye temsilcisi olduğu SOLA markalı organik camların dağıtımını tamamıyla mineral camların hakim olduğu piyasada açtığı cam depolarıyla yapmaya başlar. İşin gelişmesiyle birlikte Anonim Şirket statüsüne geçer ve şirket merkezini İstanbul’a taşır.
Cafer Rıza Gözlükçü'nün oğlu Hazım Rıza Gözlükçü Işık Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitirdikten sonra bir müddet kurumsal hayatı öğrenmek için bankacılık sektöründe çalışır daha sonra aile mesleğine adım atarak aile şirketinde çalışmaya başlar.
Hazım Rıza Gözlükçü aile geleneğini devam ettirerek artık Ön lisans seviyesinde Akademik eğitime kavuşmuş mesleğimizde Işık Üniversitesi Optisyenlik Bölümünden mezun olur ve ailenin dördüncü kuşak temsilcisi olarak optisyenlik lisansını alır.
28 Şubat 2017 tarihinde Cafer Rıza Gözlükçü tarafından dört kuşaktır faaliyet gösterdiğimiz gözlük sektöründeki mesleki bilgi ve hizmet anlayışımızı digital pazarlama teknolojileri ve e-ticaret kanallarına taşımak için Optigo Optik Ürünler Pazarlama A.Ş. kurulur.
- Beğendiğiniz gözlüğü sunduğumuz güvenilir, şeffaf bilgilerle inceleyip, araştırabilir, marka, model ve hizmet süreçlerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlüğü deneyebileceğiniz satış noktası gözlük mağazalarının iletişim bilgilerine, konumuna, çalışma saatlerine ve ilgili kişilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlükle kullanıcı odaklı çözümleriniz ve özelleştirmeleriniz için optisyen veya gözlükçülerin mesleki bilgi, beceri ve hizmetlerinden yüz yüze yararlanabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlüğün gözlük mağazalarındaki tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını resmi internet sitemizin ürün liste ve ürün detay sayfalarından şeffaf olarak görebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlük satış noktası mağazanın stoklarında yoksa denemeniz için seçtiğiniz gözlük mağazasına gönderim zamanımızı anlık olarak ürün detay sayfalarımızdan izleyebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlüğü denemek için gününüzü planlamak isterseniz, gözlüklerin tahmini varış zamanı hakkında marka danışmanları tarafından bilgilendirilmenizi talep edebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlüğü deneyebileceğiniz yetkili satış noktası gözlük mağazası il/ilçenizde yoksa deneme isteğinizi tarafımıza iletebilir sonucundan sizi haberdar etmemizi isteyebilirsiniz
- Beğendiğiniz gözlüğü bulamazsanız ürün detay sayfalarından tekrar stoğumuza gireceği zamanı takip edebilir veya geldiği zaman sizi haberdar etmemizi isteyebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlük için ziyaret ettiğiniz yetkili satış noktası mağazanın bulundurduğu diğer marka ve model gözlükleri de deneyip inceleyerek farklı alternatifler yaratabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlüğün garantisi, servisi, yedek parçası için Türkiye’deki tüm satış noktası gözlük mağazalarından hizmet alabilir ve ömür boyu ücretsiz bakımını yaptırabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlükle yasal olarak verilmesi gereken tüm belgelerini eksiksiz olarak alabilir, gözlüklerimizin AB Uygunluk Beyanlarını sitemizden inceleyebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlükle beraber gözlük sektörüyle ilgili yasa, yönetmelik, standart, teknik düzenleme ve mesleki terimleri hakkında bilgilenebilir, sağlık okuryazarlığınızı geliştirebilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlükle ilgili kişisel fikir ve geri bildirimleriniz için bize aracısız ulaşabilir Optigo'nun ve satış noktası mağazaların hizmet kalitesini geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz.
- Beğendiğiniz gözlükle ilgili cevabını bulamadığınız sorularınız ve konularınızın çözümü için deneyimli ekibimizin canlı destek hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.